Doorzoek de website
Vind alles om fan van te worden
Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Categorieën
Overnachten
Hotels
Campings op Texel
Vakantiehuizen
Appartementen en Chalets
Eten en drinken
Restaurants Texel
Uitgaan
Strandpaviljoens
Activiteiten
Musea
Winkelen
Evenementen
Excursies en trips
Over Texel
Dorpen op Texel
Texelse producten
Natuurgebieden op Texel

Suggesties: hotelrestaurantDe Koog

Bucketlist

Acitiviteiten

Wat ga jij op Texel doen? Fietsen, wandelen in de duinen, bij mooi weer even het water in – dat zijn vast dingen die op je lijstje staan. Maar TexelFans voegt daar graag nog een paar unieke Texelse belevenissen aan toe. Dit zijn dingen die je zeker moet doen op Texel. Belevenissen om nooit te vergeten. Welk sterk verhaal neem jij straks mee naar de ‘Overkant’?

pagina

Wat neem je van Texel mee naar huis? Wat dacht je van wol, echte wol. Want natuurlijk blijft Texel ook het schapeneiland. In de fabriek van TexelWool ontdek je dat Texel ervaren zeker niet altijd inspannend hoeft te zijn. Integendeel: je kunt hier ook genieten van een film terwijl je op een heerlijk zacht matras ligt. Ook kan je hier terecht voor informatie over de heerlijke dekens, kussens en toppers van écht Texels wol!

pagina

Fietsen is mooi, zeker op Texel. Maar op een gegeven moment wil je toch wat anders. En dan zie je ze ineens de hoek om komen: de Texelse TukTuks! Ze zwieren door de bochten, ze brengen je overal maar bovenal echt een unieke belevenis. Een dagje over Texel in een TukTuk van TukTuk Express, dat moet je meemaken. Eén keer, misschien nóg wel een keer – er zijn mensen die ieder jaar weer op pad gaan met deze karakteristieke karretjes. Met een TukTuk beleef je ‘t eiland op z’n ‘t- eilands!

pagina

Om toch nog even terug te komen op de Texelse boot: als je daar echt alles over wilt weten, en een echte stuurhut van binnen wilt bekijken, dan moet je naar Flora. In dit museum vertellen ze je het verhaal van de TESO, Texels Eigen Stoomboot Onderneming. Dat, en nog veel sterkere verhalen, want hier vind je het resultaat van jarenlang strandjutten bij elkaar. De jutters vertellen je graag zélf hoe ze daar allemaal aan gekomen zijn.

pagina

Texels Skuumkoppe kennen we natuurlijk allemaal, maar als je op Texel bent, dan kun je ook de andere bieren van de Texelse Brouwerij leren kennen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Tuunwal Tripel een eilandbier met pit, of het geheimzinnig Texels Geheim, dat exclusief bij de brouwerij verkrijgbaar is? Midden op Texel, tussen Den Burg en Oudeschild, vind je de brouwerij. Daar kun je je laten rondleiden, letterlijk – maar zeker ook figuurlijk in het gezellige proeflokaal. Proost!

pagina

De veerboot? Kinderspel. Er is nog een heel andere Texelse boot en dat is de Bruuzer. Die klínkt al Texels en het is ook echt een boot voor mensen met zeebenen. Op deze boten ervaar je het water van heel dichtbij, je gaat letterlijk door de golven heen. Reken maar op zout in je haren! De geuren van de Waddenzee, de kleuren van het water en de luchten, de wind in je gezicht: de Bruuzer is een geweldige ervaring. Bedank je voortaan voor de veerboot? De Bruuzer vaart ook als watertaaxi tussen Texel en Den Helder.

Recente berichten

 

Delen via Social Media

We zijn trots op wat het eiland Texel ons te bieden heeft en delen dit graag met anderen. Deel ons via jouw sociale media en laat anderen kennis maken met ons prachtige eiland.

Email
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp